Címlap arrow Beküldött kérdések
Nyugdíjas házaspár lakáseladása
2009. February 04. Wednesday 16:24
Nyugdíjasok vagyunk, ezért nem mindegy mennyi lesz az adónk, melyet fontos lenne tudnunk, hogy mennyiért vásárolhatunk lakást nemrég eladott lakásunk helyett. A vevőnk ügyvédje nem tudott pontos felvilágosítást adni, ezért javasolta, hogy forduljunk adótanácsadóhoz. Mivel nyugdíjasok vagyunk, ezért szeretnénk igénybe venni a díjmentes adótanácsadást. Fáradozásukat előre is szívből köszönjük, és várjuk válaszukat!
Tovább...
 
Ingatlan eladása az SZJA bevallásban
2008. May 15. Thursday 22:04
Sajnos az alábbi probléma miatt nem tudom kitölteni az adóbevallásomat. 1994-ben vásároltam egy ingatlant, amely 1/2 részben lett az enyém, majd 1997-ben a másik felét is megvettem. Az eladással kapcsolatos iratokat, számlákat nem találom, mert azóta többször is költöztem.
Tovább...
 
Evás cég vásárlása
2008. April 29. Tuesday 13:03

EVA-s céget szeretnék vásárolni. Ezt hogyan lehetne kivitelezni? Ha jól tudom, akkor ha egy új magánszemély 50%-ot meghaladó részesedést szerez, akkor már nem jogosult az EVA-ra.

Tovább...
 
Tagi jövedelem főállás mellett
2008. April 29. Tuesday 12:10

Egy cukrászda nyitását tervezema feleségemmel, de mivel üzletvezetői bizonyitvány csak egy másik családtagnak van, ezért kft vagy kkt-ben gondolkozunk. Nem szeretnénk külön alkalmazottat felvenni, hanem a család oldaná meg az üzemeltetést /vagyis a KFt üzemeltettné a cukrászdát/. Mindegyik KFt tagnak főállású munkahelye van / kivéve a feleségem ő Gyed-en van/.

Tovább...
 
Személyszállító szolgáltat Skandináviában
2008. April 29. Tuesday 11:58
Személyszállítással foglalkozó egyéni vállalkozó vagyok. Egy dán utazási irodával történő együttműküödésben egy busz hamrosan körtúrákat végezne Skandináviában (Dánia, Norvégia, Svédország). Az utazási iroda telephelye Koppenhága, a számlázás nekik történne.
Tovább...
 

2020. April 01. Wednesday 16:47

Elfelejtette jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
hirdetés


Friss cikkek
Ön szerint megoldja az Állam problémáját a tervezett adóváltozás?
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés