Címlap arrow Hírek
Itthon vezet az APEH
2008. May 01. Thursday 14:57

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezéseket. Az országonkénti bontás alapján érdekes trendeket és területi jellegzetességeket figyelhetnek meg a vállalkozások.

Tovább...
 
Negyedéves szégyenlista az APEH jóvoltából
2007. May 07. Monday 15:51

Az APEH honlapján legutóbb közétett információ szerint közel 2 ezer egyéni vállalkozónak volt több, mint 10 millió forintos vagy azon felüli adótartozása 180 napos időperióduson túl, valamint közel 500 vállalkozónak volt 100 millió forintot túlszárnyaló tartozása.

Tovább...
 
Kevés energia és pénz a kinnlévőségek behajtásásra
2007. May 01. Tuesday 00:30

A legtöbb magyar vállalat még a legalapvetőbb lépéseket sem teszi meg annak érdekében, hogy redukálják a kinnlevőségükkel járó kockázatokat - nyilatkozta Mikael C. Szabo a Coface Hungary ügyvezető igazgatója.

Tovább...
 
Egyszerűsítés a magyar adórendszerben?
2007. May 01. Tuesday 00:28

Túl bonyolult a magyar adórendszer, a sokféle adónem valamint a széleskörű kedvezmények miatt, ezért egyszerűsíteni kell rajta - hangzott el a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal legutóbbi ülésén.

Tovább...
 
2008 elejétől rengeteg vállalkozást érintő változás jön
2007. May 01. Tuesday 00:27

A TEÁOR, vagyis tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszerének nevezett új besorolás már idén januártól hatályba lépett az Európai Uniós országokban, amely 2008 elejétől válik kötelezővé minden tagnak, így Magyarországnak is.

Tovább...
 
Hogy teljesít országunk külföldi befektetői szemmel?
2007. May 01. Tuesday 00:25

Jó tanácsok egy IMF washingtoni tisztviselőtől - Magyarország egyre kevésbé vonzó a külföldi tőkebefektetők számára. Az utóbbi időben egyre többet hangoztatott vélemény, most Ashoka Mody - az IMF (Nemzetközi Valutaalap) washingtoni tisztviselője - legutóbb tett nyilatkozatából érzékelhető.

Tovább...
 
Egyéni vállalkozók egyedi előnyökkel?
2007. May 01. Tuesday 00:24

Ősztől várható a törvénymódosítás - A legutóbbi egyéni vállalkozókkal kapcsolatos törvénytervezetben, a vállalkozónak nem kell teljes magánvagyonával felelnie cége tevékenységéért, abban az esetben, ha ezt nem akarja.

Tovább...
 
Bank ülés Budapesten
2007. May 01. Tuesday 00:21

Állami Bankok Európai Szövetsége (EAPB) Az EAPB Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága Budapesten tartja ülését a Magyar Fejlesztési Bank központjában. 2007. március 30-án az Állami Bankok Európai Szövetsége Budapesten, a Magyar Fejlesztési Bank székházában tartja Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának soros ülését.

Tovább...
 
Nem lesz házipénztáradó?
2006. November 08. Wednesday 08:57

Már tegnap reggel megjelentek az interneten olyan írások, amelyek szerint az Alkotmánybíróság megsemmisítette a házipénztáradóról szóló törvényt. A híreket nem erősítették meg, de nem is cáfolták. A határozat várhatóan november 13-án kerül majd kihirdetésre.

Tovább...
 
Eredményes magyar lobbi
2006. October 10. Tuesday 00:44

Várhatóan novemberben fogadják el az Európai Unió Bizottságának közelmúltban nyilvánosságra hozott rendelettervezetét az ún. csekély összegű állami támogatások (de minimis) újraszabályozásáról. A de minimis támogatásoknak a fejlesztéspolitikai jelentősége azért kiemelkedő.

Tovább...
 
Magyar közjegyzők Brüsszelben
2006. September 23. Saturday 13:53

Az Unióban elsőként a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyitott hivatalos képviseleti irodát az új tagállamok közjegyzői szakmai szervezetei közül Brüsszelben. A Kamara célja, hogy az eddiginél hatékonyabban kísérje figyelemmel a közjegyzőséget, illetve a teljes magyar igazságszolgáltatást érintő uniós szintű szabályozás változásait.

Tovább...
 

2020. April 01. Wednesday 16:44





Elfelejtette jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
hirdetés


Friss cikkek
Ön szerint megoldja az Állam problémáját a tervezett adóváltozás?
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés