Címlap
Az √ļj ad√≥bevall√°sok √©s adatszolg√°ltat√°sok 2006 NyomtatŠs E-mail
Nagy S√°ndor - ad√≥tan√°csad√≥, Sequent Kft.   
2006. March 28. Tuesday 23:53

Az √ļj ad√≥bevall√°sok √©s adatszolg√°ltat√°sok 20062006. √©vt√Ķl mindenkit √©rint√Ķ v√°ltoz√°s az √ļjonnan rendszeres√≠tett ad√≥bevall√°sok √©s az egyszer√Ľs√≠t√©st szolg√°l√≥ √∂sszevont bevall√°sok. Vegy√ľk sorra ezeket a nyomtatv√°nyokat az APEH t√°j√©koztat√≥ja alapj√°n.

06081 bevall√°s: 2006. els√Ķ negyed√©v√©re vonatkoz√≥an az √°llamh√°ztart√°ssal szemben fenn√°ll√≥ szem√©lyi j√∂vedelemad√≥, j√°rul√©k √©s hozz√°j√°rul√°s-fizet√©si k√∂telezetts√©geir√Ķl kell beadnia a havi √©s negyed√©ves bevall√≥k, a 2006. √°prilis h√≥napt√≥l a havi bevall√°si rendszerhez √∂nk√©ntesen csatlakoz√≥k, valamint a kiemelt ad√≥alanyok. A havi √©s negyed√©ves bevall√≥k a t√°rgyh√≥napot, t√°rgynegyed√©vet k√∂vet√Ķ h√≥nap 20. napj√°ig, akik pedig ide nem sorolhat√≥ak, de √°prilist√≥l havi bevall√°sra k√∂telezettek vagy havi bevall√°s beny√ļjt√°s√°t v√°lasztott√°k, azok 2006. m√°jus 12-ig k√∂telesek k√∂telezetts√©g√ľket teljes√≠teni. A bevall√°s beny√ļjt√°s√°nak m√≥dj√°t a 2005. december 31-√©n hat√°lyos szab√°lyok szerint kell teljes√≠teni.

06081K adatszolg√°ltat√°s: ezt a kontroll adatszolg√°ltat√°st azoknak kell beadniuk, akik a 06081 bevall√°s bead√°s√°ra k√∂telezettek, illetve azt v√°llalt√°k. Az els√Ķ negyed√©vr√Ķl 2006. m√°jus 12-ig k√∂telez√Ķ teljes√≠teni.

0608 bevall√°s: a havi √©s negyed√©ves bevall√≥knak, a havi bevall√°si rendszerhez √∂nk√©ntesen csatlakoz√≥knak √©s a kiemelt ad√≥alanyoknak a mag√°nyszem√©lyeknek juttatott kifizet√©sekhez (elsz√°mol√°sokhoz) kapcsol√≥d√≥ valamennyi ad√≥r√≥l √©s j√°rul√©kr√≥l 2006. √°prilis h√≥napt√≥l havonta a t√°rgyh√≥napot k√∂vet√Ķ h√≥nap 12. napj√°ig, kiz√°r√≥lag elektronikus √ļton ezt a bevall√°st kell beny√Ľjtaniuk. Ezt a bevall√°st kell megsz√Ľn√©s eset√©n is beny√ļjtani, valamint ezen a bevall√°son v√©gezhet√Ķ el a helyesb√≠t√©s √©s √∂nellen√Ķrz√©s.

06083 bevall√°s: V√°rhat√≥an 2007. janu√°r 31-√©ig kell beny√ļjtaniuk az √©ves ad√≥bevall√°s beny√ļjt√°s√°ra k√∂telezetteknek a mag√°nyszem√©lyeknek juttatott kifizet√©sekhez (elsz√°mol√°sokhoz) kapcsol√≥d√≥ valamennyi ad√≥r√≥l √©s j√°rul√©kr√≥l. A tev√©kenys√©g√ľket 2006. november 30-ig megsz√Ľntet√Ķk is ezen bevall√°st kell beadniuk, az ad√≥z√≥ a bevall√°si k√∂telezetts√©g√©t Internetr√Ķl let√∂lt√∂tt pap√≠ralap√ļ bevall√°son is teljes√≠theti ezen esetben. Viszont, ha decemberben sz√ľnteti meg a tev√©kenys√©g√©t, akkor csak elektronikusan.

06581 bevall√°s: A saj√°t ad√≥ √©s j√°rul√©kfizet√©s√ľkkel kapcsolatban 2006. els√Ķ negyed√©v√©re vonatkoz√≥an a havi √©s negyed√©ves bevall√°sra k√∂telezett, a havi bevall√°si rendszerhez √∂nk√©ntesen csatlakoz√≥k, valamint a kiemelt ad√≥alany egy√©ni v√°llalkoz√≥k 2006. √°prilis h√≥napt√≥l ezt a bevall√°st kell beadj√°k. A bead√°si hat√°rid√Ķ t√°rgyh√≥napot k√∂vet√Ķ h√≥nap 20., vagy t√°rgynegyed√©vet k√∂vet√Ķ h√≥nap 20., illetve akik ide nem sorolhat√≥ak, de √°prilist√≥l havi bevall√°sra k√∂telezettek vagy havi bevall√°st v√°llaltak, azoknak 2006. m√°jus 12-ig kell k√∂telezetts√©g√ľket teljes√≠teni√ľk. A bevall√°st a 2005. december 31-√©n hat√°lyos szab√°lyok szerint kell az √°llami ad√≥hat√≥s√°ghoz beny√ļjtani.

06581K adatszolg√°ltat√°s: Mindazok az egy√©ni v√°llalkoz√≥k, akik a 06581-es bevall√°s beny√ļjt√°s√°ra k√∂telezettek (illetve azt v√°llalt√°k), 2006. m√°jus 12-ig a t√°rgy√©v els√Ķ negyed√©v√©r√Ķl kontroll-adatszolg√°ltat√°st k√∂telesek teljes√≠teni.

0658 bevall√°s: 2006. √°prilis h√≥napt√≥l a havi √©s negyed√©ves bevall√°sra k√∂telezett, a havi bevall√°si rendszerhez √∂nk√©ntesen csatlakoz√≥ √©s a kiemelt ad√≥alany egy√©ni v√°llalkoz√≥knak kiz√°r√≥lagosan elektronikus √ļton a saj√°t ad√≥ √©s j√°rul√©kfizet√©s√ľkkel kapcsolatban ezt a bevall√°st kell beny√ļjtaniuk a t√°rgyh√≥napot k√∂vet√Ķ h√≥nap 12-ig. Ezt a bevall√°st kell megsz√Ľn√©s eset√©n is beny√ļjtani, valamint ezen a bevall√°son v√©gezhet√Ķ el a helyesb√≠t√©s √©s √∂nellen√Ķrz√©s.

06583 bevall√°s: A 2006. √°prilis 1-j√©t√Ķl havi bevall√°sra nem k√∂telezett, illetve annak beny√ļjt√°s√°t √∂nk√©nt nem v√°llal√≥ egy√©ni v√°llalkoz√≥knak elektronikus √ļton ezt a bevall√°st is be kell beny√ļjtaniuk 2007. janu√°r 31-√©ig. Amennyiben az ad√≥z√≥ tev√©kenys√©g√©t 2006. √©v folyam√°n november 30-ig megsz√ľnteti, akkor 2006. janu√°r 1-j√©t√Ķl a megsz√ľn√©s idej√©ig szint√©n ezen a bevall√°son is k√∂teles azokr√≥l az ad√≥kr√≥l √©s j√°rul√©k√°r√≥l a bevall√°si k√∂telezetts√©g√©t teljes√≠teni, amelyek a bevall√°sban szerepelnek. A tev√©kenys√©g√©t √©v k√∂zben megsz√ľntet√Ķ ad√≥z√≥ a bevall√°si k√∂telezetts√©g√©t az Internetr√Ķl let√∂lt√∂tt pap√≠ralap√ļ bevall√°son is teljes√≠theti. Ha az ad√≥z√≥ a tev√©kenys√©g√©t 2006. december h√≥nap folyam√°n sz√ľnteti meg, a bevall√°si k√∂telezetts√©g√©t m√°r elektronikus √ļton k√∂teles teljes√≠teni.

0619 bevall√°s: Az √©ves bevall√°s beny√ļjt√°s√°ra k√∂telezett ad√≥z√≥ ezt a bevall√°st k√∂teles beny√ļjtani a t√°rgynegyed√©vet k√∂vet√Ķ h√≥nap 20. napj√°ig a rehabilit√°ci√≥s hozz√°j√°rul√°s el√Ķleg√©r√Ķl, a kultur√°lis j√°rul√©kr√≥l, az innov√°ci√≥s j√°rul√©k el√Ķleg√©r√Ķl, illet√Ķleg 2006. j√ļlius 20-ig a szakk√©pz√©si hozz√°j√°rul√°s el√Ķleg√©r√Ķl.

0601 bevall√°s: Ezt a bevall√°st k√∂teles beny√ļjtani a t√°rgyh√≥napot, illetve a t√°rgynegyed√©vet k√∂vet√Ķ h√≥nap 20-ig a havi, illetve √©vk√∂zi bevall√°si k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©re k√∂telezett ad√≥z√≥ azokr√≥l az ad√≥kr√≥l, amelyek a mag√°nszem√©lyekhez nem k√∂thet√Ķk. A bevall√°st akkor is be kell ny√ļjtani, ha az ad√≥z√≥ a tev√©kenys√©g√©t 2006. √©v folyam√°n megsz√ľnteti.

0603 bevall√°s: ezt a bevall√°st k√∂teles beny√ļjtani a t√°rgy√©vet k√∂vet√Ķ √©v febru√°r 15-ig az √©ves bevall√°si k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©re k√∂telezett ad√≥z√≥ azokr√≥l az ad√≥kr√≥l, amelyek a mag√°nszem√©lyekhez nem k√∂thet√Ķk. A bevall√°st akkor is be kell ny√ļjtani, ha az ad√≥z√≥ a tev√©kenys√©g√©t 2006. √©v folyam√°n megsz√ľnteti.

 
2021. October 20. Wednesday 03:41

Elfelejtette jelszavŠt?
Mťg nem regisztrŠlta magŠt? RegisztrŠljon most!
Legutóbbi válaszok
hirdetés


Friss cikkek
Szavaz√°s
√Ėn szerint megoldja az √Āllam probl√©m√°j√°t a tervezett ad√≥v√°ltoz√°s?
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés